ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ יעקב מרגי, התקיים דיון מעקב אחר יישום חוק מוסר תשלומים לספקים, שאושר בוועדה לפני למעלה משלוש שנים וקבע כי ימי האשראי של ספקים מול המגזר הציבורי לא יעלו על שוטף פלוס 30. איגוד לשכות המסחר הזהיר: אם יגיע גל שני של קורונה ליבואני הציוד הרפואי לא יהיה כסף לשלם.
במהלך הדיון אמר סגן נשיא איגוד לשכות המסחר, אמיר שני, כי קופות החולים משלמות ליבואנים שוטף פלוס 93 ואפילו שוטף פלוס 6 חודשים וגם שוטף פלוס שנה, והזהיר כי "אם יגיע סיבוב נוסף של קורונה ליבואני הציוד הרפואי לא יהיה כסף לשלם".
בעוד שמשרד הבריאות טען כי כדי ליישם את החוק דרוש למשרד תקציב חד פעמי של 3.6 מיליארד שקל, לטענת משרד האוצר מדובר ב-2.5 מיליארד שקל בלבד. היו"ר מרגי התייחס לכך ואמר כי לא נדרשת תוספת תקציב, אלא פעולה טכנית שצריך ואפשר למצוא לה את הכסף.
הוא הזכיר כי החוק אושר בכנסת ושר הבריאות הקודם התחייב בעצמו ליישם אותו. "כמה דיוני תקציב היו מ-2018? אני לא מוכן לשמוע נתוני מריחה. זה היה צריך כבר להתבצע ואנחנו לא מתכוונים לאפשר עוד דחייה", אמר. היועץ המשפטי של הוועדה, עו"ד איתי עצמון, הבהיר: "לצערי מה שאנחנו שומעים שהממשלה מתייחסת לחוק כאל המלצה, זו לא המלצה זה חוק של מדינת ישראל".
ח"כ עידן רול אמר בועדה: ישנם משרדי ממשלה שפשוט מצפצפים על חוק מוסר תשלומים של הכנסת בשלל תירוצים. אולי צריך להקים משרד לקידום מוסר תשלומים כדי שמשהו יזוז בממשלה הזו. משרד הבריאות מתרץ עיכוב של שנים ביישום החוק בגלל ״עלות תקציבית״ מה העלות? בין 180 מיליון ל3.6 מיליארד. עצמאים ובעלי עסקים על סף קריסה מחכים לכסף ומקבלים מסך עשן של תירוצים ומספרים לא מבוססים, בזמן שהכסף להקמת משרדים מיותרים לחברי הממשלה המנופחת מגיע מיד.
"הגעתי לדיון בהנחה שנפעל לשיפור מוסר התשלומים במגזר הציבורי כחלק מלקחי הקורונה. נדהמתי לגלות שלא רק שאין כוונה לפעול לביטול השוטף פלוס, אלא שמשרד הבריאות, שהינו צרכן תשלומים מרכזי, אפילו לא מיישם את החוק כלשונו".